Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Wings of a Brighter Future wordt groter………

Werkbezoek Rwanda mei 2016

Eindelijk een teken van leven. Inmiddels ben ik al weer 3 weken en voor de vierde maal terug in Rwanda. Het gaat een beetje je tweede land worden.
Dit keer is Cor meegegaan. Hij gaat mogelijk lesgeven op een middelbare school.
De reis verliep vlot en de taxi stond klaar om onze bagage met een gewicht van totaal 108 kg. te vervoeren. Het al eerder beloofde huisje bleek ondanks belofte zomaar verhuurd te zijn aan een ander, de receptie van het geboekte hotel bleek gesloten dus werden we midden in de nacht warm verwelkomd door de mij wel bekende zusters. En daar zit ik nu in de tuin om dit te typen.
DSCF0369-web

Op de eerste dag al met de neus in de oranje soesjes, buffet op de Nederlands ambassade: Koningsdag, mooi kunnen netwerken !
Steve Kamanzi was erbij als zakenpartner.
Vooraf is al heel wat hulp geboden door vrienden en het Nijmeegs hobbycentrum met het verzamelen maar ook maken van lesmaterialen. Geheel belangeloze medewerking van kringloopwinkels, de notaris i.v.m. de officiële registratie van het project, Bonnie die een website bouwt, veel mensen die lesmateriaal maar ook grote koffers kwamen brengen.
Ook prachtige donaties van velen en van een stichting in Malden.
Maar nog mooier is dat er binnen 2 dagen maar liefst 5 mensen zich aanmeldden voor het bestuur en de kascommissie. Daar is champagne op gedronken !
Allerlei tips komen binnen. Het verloopt allemaal fantastisch. Dank ! Dank !!
Hier gaan inmiddels zo’n 253 kinderen naar een pre-school maar ook zo’n 14 mensen hebben hierdoor werk gekregen en ook de plaatselijke meubelmakers, schilders en technici dragen hun steentje bij.
De derde school in Rilima is met een lokaal uitgebreid en Cor heeft daar de nodige muurtekeningen aangebracht.
De vierde school in Juru is geopend, meubilair is geleverd en binnenkort ga ik daar ook de leerkrachten coachen met het meegebrachte lesmateriaal.
Tussendoor maken Cor en ik om de moed erin te houden wat uitstapjes naar het Kivu meer, Gisenyi, Kibuye, Kigali en de omgeving van Rilima en Juru.
Het weer is altijd prachtig, de zon schijnt volop, af en toe een stortbui en het bier smaakt ook prima.
Op mijn verjaardag kwamen de zusters met cake en kaars, zongen en dansten, de fam. Kamanzi was ook van de partij, Cor zorgde voor de ballonnen en jullie ook bedankt voor alle toegezonden felicitaties. Leuk.
Jullie gaan nog meer van ons horen en binnen niet al te lange tijd is onze website in de lucht.
We houden jullie op de hoogte !
Nog heel erg bedankt allemaal en vele groeten, ook namens Cor,
Steve Kamanzi en Liesbeth van Helmond.