Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Rekenen en cijfers

Rekenen en cijfers: pfff, wat zijn ze soms toch moeilijk! Zeker als je er nog zo veel van moet leren. Wat werkt er dan het beste? Oefenen, oefenen en oefenen.

Saai? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Want gelukkig zijn er enthousiaste caregivers die met een creatieve draai het leerproces een stuk leuker weten te maken. Door bijvoorbeeld geen suffe rekensommen te geven, maar alle kinderen met deze vrolijk gekleurde kralen ‘aan het werk’ te zetten. Optellen, samenvoegen, sorteren op kleur of grootte: de mogelijkheden zijn eindeloos. En een groot bijkomend voordeel voor al die kleine handen: het is óók nog eens goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek!

Vele vliegen in één klap dankzij deze mooie gift van Linda Peerenboom. Dankjewel!