Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Knipavond voor Rwanda

Ze hadden nog net geen blaren op de vingers: Milena, Els, Marian, Marijke, Hanny, Birgit en Liesbeth. Maar wat hebben ze een avond lang druk geknipt, geplakt en geknutseld om voor de kleuters in Rwanda weer een hele lading lesmateriaal te maken.

Taal en rekenen waren dit keer het belangrijkste onderwerp van deze noeste arbeid. Het resultaat? Een enorme berg geplastificeerde kaartjes met memoryplaatjes, cijfers, vormen & kleuren én woorden waar de kinderen in en rondom Kigali zich weer een hele tijd mee kunnen vermaken.

Dat wordt weer ijverig aan de slag gaan voor de 3- tot 6-jarigen daar!
“Welke kleur is dat nou ook alweer? Blauw? Groen?” “Uh, dat heet een vierkant. Geloof ik. Of toch een rondje?” “Hee, zo’n plaatje heb ik al!”

Straks zijn ze allemaal weer een hoop kennis en begrippen rijker. Mede dankzij een gezellig avondje doorpakken in Nijmegen!