Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Weer terug in Rwanda…..

Ja, ik ben voor de zesde maal alweer terug in Rwanda! Het is goed weer alle bekenden terug te zien. Wat een enthousiasme!

In de afgelopen periode hebben veel mensen in Nederland hun steentje bijgedragen aan het maken van lesmaterialen. Ik kwam weer bepakt en bezakt aan met totaal 48 kilo aan prachtige boeken, rekenmaterialen, blokken groot en klein, lego, stapels puzzels, enorme hoeveelheid aan fimokralen, taal- en rekenspelletjes, teveel om op te noemen……..

Er is een begin gemaakt met het ontwikkelen van een brochure met foto’s van lesmaterialen en bijbehorende lesopdrachten. Meine uit Velp die elk jaar maar weer haar zelf gemaakte spulletjes op Koningsdag verkoopt en een deel van de opbrengst aan Wings of a Brighter Future schenkt, krijgt een ereplaats in deze brochure! Dubbel en dwars verdiend! Haar zelf uitgezochte spullen worden binnenkort hier uitgedeeld.

Alle prachtige resultaten zijn te zien en te lezen op de website www.wingsofabrighterfuture.nl, mooie site mede dankzij de enorme inzet van Bonnie!

Er staat veel op het programma. Overleg met het team van vrijwilligers hier want niet alleen in Nederland maar ook in Rwanda is een team van 5 vrijwilligers druk doende om alles draaiende te houden. Er is ook altijd volop werk.
Inkopen doen, bezoek aan alle acht ECD’s, vooral gelegen in de hoofdstad Kigali en in het oosten in het Bugesera district, lesmaterialen introduceren, controle van meubilair, wat zijn de wensen… Binnenkort is de registratie tot INGO een feit.

Op zoek naar transportmogelijkheden van lesmaterialen vanuit Nederland. Als iemand ons hiermee kan helpen dan hoor ik het graag.

Spoedig volgt meer nieuws. Een groet uit Rwanda, Liesbeth.