Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Brochure lesmaterialen


Ziezo, het begin is er! Uitzoeken, sorteren, opdrachten bedenken, uitproberen, fotograferen, vertalen…wel een klus maar leuk om te doen samen met Wendy die voor de prachtige foto’s met watermerk zorgt!

Een start is gemaakt voor het ontwikkelen van een brochure met foto’s van verschillende lesmaterialen en lesopdrachten voor het rekenonderwijs. Later volgt mogelijk het taalonderwijs, motorische ontwikkeling en misschien nog meer, althans dat is het plan. Ook weer niet te hard van stapel lopen.

Het ligt in de bedoeling deze brochure met allerlei lesideeën te gebruiken voor de training van caregivers zodat zij een en ander in de praktijk kunnen brengen  op de verschillende ECD’s. Het klinkt allemaal eenvoudig maar niets is minder waar. In Rwanda is dit soort kleuteronderwijs nog veelal onbekend en zeker de lesmaterialen uit ons land met zoveel mogelijkheden. Maar het blijft nog eenvoudig binnen het grote aanbod van mogelijkheden in het rekenen met cijfers, blokjes, fimokralen, dierenkaartjes, pionnen, fiches en wat al niet meer……

Voor ons vanzelfsprekend maar in Rwanda is het weer een enorme verrijking.

Het zal toch een féést zijn om zo te leren tellen met zoveel verschillende materialen. Prachtig!