Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Biblionef vindt dat kinderen overal ter wereld de kans moeten hebben om te lezen. Zij stellen daarom boeken beschikbaar aan kinderen die weinig tot geen toegang hebben tot leesmateriaal. Boeken die zoveel mogelijk aansluiten bij hun eigen taal en zo kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Wij zijn dan ook ontzettend blij (en trots…) dat we twee dozen vol geweldige boeken van ze hebben gekregen! Van de meeste zelfs 8 stuks, zodat iedere ECD hetzelfde boek heeft.

Het zijn vrolijk gekleurde en prachtig geïllustreerde boekjes in het Engels, Frans en zelfs Kinyarwanda. Voor alle kinderen materiaal om lekker in te lezen en te bladeren en zich zo op een speelse manier voor te bereiden op het leesonderwijs op de lagere school. Er komt van alles aan bod: kleuren, vormen, verhalen; voor elk wat wils. En zelfs jeugdsentiment, want wie van ons is er niét opgegroeid met Nijntje van onze eigen Dick Bruna?!

Geniet van het stralende jongetje dat trots een t-shirt draagt met de tekst ‘Me, the best reader I know’! Een prachtig toonbeeld toch van wat we deze kinderen gunnen en waar we ons steentje aan bij hopen te dragen?