Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Heel veel rondjes voor een prachtig bedrag

Zoals u eerder al kon lezen houdt basisschool De Berckacker ieder jaar een sponsorloop voor een goed doel. De school vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hun minder bedeelde medemensen, waar ook ter wereld. Dit jaar was de sponsorloop daarom voor ons: Wings of a Brighter Future. Wat waren wij daar blij mee!

Op 13 juni was het zover!

Vooraf hadden we een presentatie gehouden voor alle kinderen van de school om ze te laten zien wat wij zoal doen in Rwanda. En uiteraard vertelden we wat we gaan doen met het geld dat de sponsorloop zou opleveren: tafels, stoelen en lesmaterialen kopen en de klaslokalen van de binnenkort te openen ECD’s in Nyarugenge en Shyara opfleuren.

Op de betreffende woensdag stond een enthousiaste groep kinderen te trappelen: klaar voor de start! Allemaal, groot en klein, liepen ze zo veel rondjes als ze konden, want ieder rondje werd gesponsord door vaders, moeders, ooms, tantes, buren, kennissen of vrienden. Hoe meer rondjes, hoe meer geld voor de kinderen in Rwanda.

Ook op een andere manier was hier te zien dat De Berkacker sociale ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan want de kinderen hielpen elkaar waar nodig en moedigden elkaar onderling aan. Met daarnaast ook nog de bemoedigende aansporingen van ouders en leerkrachten langs de lijn én de vrolijke muziek werd het alles bij elkaar een gezellige happening en een geweldige sponsorloop.

Op 27 juni bleek hóe geweldig de loop precies was geweest: we kregen een cheque van €4000 overhandigd! We waren en zijn eigenlijk nog steeds sprakeloos. Wat een fantastisch bedrag en wat kunnen we dáár veel mee doen in Rwanda.

Heel veel dank aan alle mensen die hieraan hebben bijgedragen en een daverend applaus voor iedereen!

 

 

“Hallo allemaal:
Wij gaan vertellen waarvoor wij hebben gelopen.
Wij hebben gelopen voor kinderen in Rwanda.
Omdat ze meubels nodig hebben .
De kinderen in Rwanda die zijn vast blij dat wij voor hun
Hebben gelopen.
En wij zijn ook blij dat wij voor hun hebben gelopen.
Nou dat was ons verslag over Rwanda.
Gemaakt door: Sophie en Lars.”