Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Wat een feest in Rwanda!

 

Allemaal geweldig mooi, nieuw en kleurrijk materiaal om mee aan de slag te gaan. Maar dat materiaal kwam er niet zomaar…

Vele handen…

Veel lesmateriaal is in Nederland zelfgemaakt. Bedenken, voorbereiden, knippen, uitzoeken: Milena, Olga, Hanny, Birgit, Marianne en Liesbeth hebben er hun handen vol aan gehad. Letterlijk en figuurlijk. Al dat bijzondere materiaal moet ter plaatse natuurlijk niet alleen gebruikt worden, maar ook een mooi en veilig plekje krijgen. En dus gingen Gerda, Thea, Coby, Wilma, Marie,Trudy, Marian, Thea, de bakkersclub, de quiltclub en andere vrijwilligers aan de slag met als resultaat ruim 150 vrolijke opbergzakken.

Materiaal? Check. Opbergzakken? Check.

Tijd voor de volgende stap: alles ter plaatse zien te krijgen. En dat ‘alles’ bleek uiteindelijk te passen in drie goedgevulde koffers vol prachtige materialen die uiteindelijk daar aangekomen zijn waar ze met open armen werden ontvangen: Rwanda! En dan te bedenken dat er nog 34 dozen vol met prachtige materialen van kapla, lego, hijskraan, constructietrein tot aan allerlei reken- en taalspelletjes onderweg zijn. Hanny, Hans, Mo, Jos, Hans, Albert en Liesbeth zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen van dit transport.

Maar er is nog meer… Achter de schermen hebben niet alleen alle bovenstaande mensen een geweldig steentje bijgedragen. Ook anderen zetten zich in voor onze stichting. Kringloopwinkel ‘Vintage and More’ in Malden heeft een cheque aangeboden waarmee zij een bedrag van 84 euro hebben kunnen schenken. Wijnhandel ‘In de Blauwe Druif’ in Nijmegen besteedt in de winkel extra aandacht aan Wings of a Brighter Future en zamelt daarmee geld in. En Eetcafé ‘Wij Ook’ in Nijmegen heeft een aparte nagerechtactie gehouden waarvan de opbrengst van maar liefst 120 euro weer bestemd is voor de kinderen in Rwanda.

Kortom…

Er is door een groot aantal mensen belangeloos weer veel liefde, plezier, tijd en energie gestoken in hulp aan onze stichting. Met als uiteindelijk doel de kinderen in Rwanda mogelijkheden te bieden op een leuke manier heel veel te leren. Graag willen we dan ook benadrukken hoe ontzettend welkom deze hulp is en hoe vreselijk blij we zijn met alle bijdragen! Want samen kunnen we zóveel meer.

Iedereen ontzettend bedankt!