Een onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda

Een nieuw jaar

 

Het nieuwe jaar is pas ruim een maand oud, maar wat hebben we al veel te melden!

TROTS

Als eerste willen we met (stiekem best veel!) trots vermelden dat Wings of a Brighter Future nu officieel geregistreerd staat als INGO: International Non-Governmental Organization.

Daarmee is het de eerste INGO in Rwanda die zich inzet voor de opzet en inrichting van ECD’s voor de meest kansarme kinderen.

Bij deze nieuwe status hoort natuurlijk ook een nieuw visitekaartje. Dankzij een particuliere donatie hebben we dat nu kunnen laten maken. Veel dank daarvoor!

KLEURRIJK

De ECD Archangel in Musanze heeft nieuw meubilair gekregen van een particuliere donor. Alles geel: hoe vrolijk word je dáár niet van?!

EEN NIEUWE VRIJWILLIGER

Niet alleen in Nederland zetten vrijwilligers zich in voor WoaBF: ook in Rwanda gebeurt dat. Gaspard Nzayisenga heeft zich daar bij het team vrijwilligers aangesloten zodat ze nu met zijn zessen zijn. Welkom Gaspard!

HARD GEWERKT

Er zijn weer heel veel prachtige opbergzakken gemaakt, onder andere mooie zakken voorzien van een cijfer waarmee allerlei rekenspelletjes kunnen worden gedaan. De noeste werksters hierachter? De zus van…, de tante van…, de buurvrouw van… en ga zo maar door. Dus een éxtra bedankje nog aan Ria Poort en Marie Bigot. De mond-op-mond reclame van onze vaste vrijwilligers genereert blijkbaar ook enthousiasme in hun omgeving. Geweldig toch?

Ook in het Hobbycentrum Nijmegen hebben ze niet stilgezeten: daar zijn weer vele blokjes gezaagd en geschuurd voor het rekenonderwijs.

KOMT DAT ZIEN

In de bibliotheek aan de Muntweg in Nijmegen zijn enkele vitrines ingericht met prachtige handgemaakte Afrikaanse producten zoals fietsjes, poppen in verschillend formaat, gevlochten manden en nog veel meer.

WIJN VOOR RWANDA

Drankhandel In De Blauwe Druif aan de Steenbokstraat in Nijmegen heeft een mooie donatie gegeven van € 150. Dit bedrag hebben ze onder andere bij elkaar gekregen door de verkoop van speciale wijnen.

LESMATERIAAL OP REIS

Niet alleen dankzij onze donateurs en vrijwilligers, maar zeker ook dankzij de sponsorloop van basisschool De Berckacker in Veldhoven hebben we weer een hele lading lesmateriaal naar Rwanda kunnen sturen.

We konden 34(!) goedgevulde dozen naar Schiphol brengen. Inmiddels zijn die aangekomen in Rwanda en daar naar de opslag gebracht. Het is nu alleen nog wachten op het moment dat de dozen worden gedistribueerd naar de ECD’s.

KORTOM

We hebben niet stilgezeten en zijn enorm blij en trots dat we met zijn allen dankzij WoaBF weer zoveel moois hebben kunnen betekenen voor de kinderen in Rwanda.