IMENA ECD ligt in het dorpje Rilima in het zuidoosten van Rwanda. Een dorp met veel arme gezinnen en daarmee veelal kansarme kinderen. In oktober 2015 is deze pre-school gestart.

Bethel Tempel Nijmegen heeft een financiële bijdrage geleverd voor de aanschaf en plaatsing van opbergschappen en een boekenrek.

Deze ECD maakt momenteel gebruik van 3 prachtige lokalen in een bestaand schoolgebouw. Dit gebouw is eigendom van Stichting Benimpuhwe Rwanda en een deel van het gebouw is beschikbaar gesteld aan Stichting Wings of a Brighter Future.

Alle lokalen zijn voorzien van geel meubilair, schoolborden en opbergschappen met opbergzakken vol lesmaterialen.

In elk klaslokaal zijn meerdere speelleerhoeken ingericht: een taal- en rekenhoek, een bouw- en spellenhoek, een poppenhoek en een hoek voor creatieve activiteiten.

Pastoor Herzberg Stichting en FUNKTIONAL BV zorgden voor nieuw meubilair in alle lokalen.

IMENA ECD is gestart met 2 groepen kinderen in oktober 2015. Al snel volgde een derde groep. Momenteel zijn er 3  caregivers werkzaam, een conciërge en schoonmaker.

Het gebrek aan stromend drinkwater bleek een groot probleem. Inmiddels heeft een donateur in Nederland een aanzienlijk bedrag gedoneerd en de watervoorziening is nu een feit. Geweldig !

In november 2019 waren er 67 kinderen ingeschreven en verdeeld over 3 groepen.

De schoolnaam Imena betekent ‘eerbaar, uitmuntend en moedig’.

In deze ECD wordt enthousiast gewerkt met de ruime hoeveelheid lesmaterialen die tot hun beschikking staan. Zoveel fantastisch lesmateriaal is nu voor handen met enorm veel mogelijkheden. Op de foto’s is goed te zien hoe trots en blij de kinderen zijn: boeken, lego, kapla, reken- en taalspelletjes, puzzels, poppen en bouwmaterialen en nog veel meer!