De financiële ondersteuning van Pastoor Herzberg Stichting is mede besteed aan lesmaterialen voor LA DIVINE ECD.

LA DIVINE ECD is ondergebracht in 2 grote woonhuizen in de achterstandswijk Kanombe, in de hoofdstad Kigali. Een echtpaar trok zich het lot aan van veel kansarme kinderen die in deze wijk wonen. Zij hebben deze ECD gerealiseerd en later hebben zij ook nog op hetzelfde terrein enkele klaslokalen laten bouwen waarmee een start is gemaakt voor een lagere school.

LA DIVINE ECD telt momenteel 5 caregivers en ook 5 groepen kinderen en een administratief medewerker die allerlei zaken coördineert voor beide scholen.

Het hele terrein is omringd door een muur voorzien van prachtige tekeningen. Niet alleen buiten kijk je je ogen uit maar sinds kort zijn alle lokalen van de ECD opnieuw ingericht met allerlei hoeken zoals een taal- en rekenhoek, bouw- en poppenhoek, ontdekhoek en een spellenhoek. De muren zijn verfraaid met de prachtigste tekeningen.

Met de caregivers is de opstelling van meubilair besproken en alles straalt nu meer rust uit. Ook zijn er opbergschappen met haken aan de muur bevestigd. In elke hoek hangt een ruime hoeveelheid opbergzakken aan de haken  en gevuld met allerlei soorten materialen.

De caregivers hebben al coaching gehad in klassemanagement en in het omgaan met enkele lesmaterialen. De coaching krijgt een vervolg.

In november 2019 telt deze ECD al 141 kinderen.