Antenna

Stichting Antenna ondersteunt dit onderwijsproject graag omdat het laat zien hoe mensen door met elkaar samen te werken de verbinding zoeken met anderen.
Samen werkelijk verschil kunnen maken in het leven van mensen die zelf nog weinig kansen hebben gekregen, daar gaat het om.
Dat is ook waar ontwikkelingssamenwerking echt voor staat en wat in dit project zo heel tastbaar wordt.

Stichting Antenna Duurzame Webhosting Nijmegen ondersteunt de website van het onderwijsproject met hosting en service.

Bethleh Tempel Nijmegen

Bethel Tempel Nijmegen steunt dit prachtige onderwijsproject van Wings of a Brighter Future! Iedereen heeft recht op een mooie toekomst! Ook de kansarme kinderen in Rwanda!

Dankzij een financiële bijdrage van Bethel Tempel heeft IMENA ECD in Rilima in 3 lokalen opbergschappen met ophanghaken en een boekenrek.

Dankzij Bethleh Tempel Nijmegen
Dankzij Bethleh Tempel Nijmegen

Biblionef

Biblionef: leesplezier voor elk kind!

Biblionef vindt dat kinderen overal ter wereld de kans moeten hebben om te lezen. We helpen wereldwijd bij de ontwikkeling van kinderen in achterstandsgebieden die weinig of geen toegang hebben tot leesmateriaal.

Wij doen dit door kinderbibliotheken op te zetten en door nieuwe kinderboeken te doneren aan (school)bibliotheken. Biblionef stelt boeken beschikbaar die enerzijds zoveel mogelijk aansluiten bij hun eigen taal en cultuur, anderzijds die zich afspelen elders in de wereld. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven, zowel voor zichzelf als voor hun land.

De bijdrage van Biblionef is wel heel bijzonder. Dankzij deze waardevolle bijdrage kunnen alle ECD’s ruim voorzien worden van prachtige splinternieuwe voorlees- en prentenboeken over dieren, kleuren, vormen, alledaagse onderwerpen en nog véél meer.

Dankzij Biblionef
Dankzij Biblionef

Uitzendbureau Europal

EUROPAL Uitzendbureau Nijmegen heeft er alle vertrouwen in dat een donatie aan Wings of a Brighter Future aankomt waar het moet aankomen: het onderwijs! waar structurele bestrijding van armoede begint.

De financiële ondersteuning van EUROPAL is besteed aan meubilair en inrichting van KABUKUBA ECD in Juru en ARCHANGEL ECD in Musanze.

Uitzendbureau Europal

FUNCTIONAL BV Papendal heeft de aanschaf van meubilair voor IMENA ECD gefinancierd.

Uitzendbureau Europal

Hobbycentrum Nijmegen

Hobbycentrum Nijmegen ondersteunt heel graag dit mooie project waar zoveel kinderen baat bij hebben. Wij schenken hier regelmatig aandacht aan binnen het hobbycentrum. We leveren graag onze bijdrage want we zien dagelijks hoe hard we elkaar nodig hebben in deze wereld en hoe belangrijk het is om elkaar in lief en leed te steunen!

In 2015 en 2016 zijn op de kerstmarkt in het Hobbycentrum artikelen verkocht uit Rwanda o.a. poppen, kettingen, gevlochten manden en onderzetters, houten auto’s. De houtafdeling levert regelmatig materialen zoals blokjes voor o.a. het rekenonderwijs maar ook latten en planken te gebruiken als materiaal in de bouwhoek. Afdeling textiel heeft 130 knuffels van kleurrijke stoffen gemaakt.

Dankzij het Hobbycentrum worden alle ECD’s evenredig voorzien van genoemde lesmaterialen.

Dankzij Hobbycentrum Nijmegen
Dankzij Hobbycentrum Nijmegen

In de Blauwe Druif

In de Blauwe Druif: “een goed leven begint bij goede scholing en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Dan is er niets mooiers om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie project”

Dankzij In de Blauwe Druif

Jan Bours Audicien

Jan Bours – de Audicien vindt het enthousiasme en de bezieling van de bevlogen mensen achter Wings of a Brighter Future meer dan waard om ondersteund te worden. De liefde en zorg voor kinderen, die het zoveel beroerder hebben dan de onze, is onvoorwaardelijk.

Je even hierin verdiepen door een bezoekje aan de site doet je beseffen wat een (kleine) bijdrage aan dit project, waarvoor zich zoveel geweldige mensen belangeloos inzetten, kan betekenen. DOEN dus!

Dankzij een financiële bijdrage heeft ook LA DIVINE ECD aanvullende lesmaterialen en opbergzakken ontvangen.

Dankzij Jan Bours - de Audicien

Kersten & Wilhelm
Kersten & Wilhelm

Kringloopwinkel Vintage and More

Kringloopwinkel Vintage and More in Malden heeft een blijvende band met het onderwijsproject Wings of a Brighter Future.
De medewerkers van deze kringloopwinkel beseffen heel goed dat zij in een rijk land geboren zijn.
Daarom doet het hen goed dat spullen die naar Stichting Kringloopwinkel Vintage and More gebracht worden, ergens anders, zoals in dit onderwijsproject voor kansarme kinderen in Rwanda, een nog hogere waarde kunnen hebben.
De kringloopwinkel heeft al diverse malen lesmaterialen gedoneerd zoals puzzels, memoryspelen, poppen, knuffelbeesten, veel prentenboeken, roze klamboes voor poppenhoeken, rekenmaterialen, muziekinstrumenten..

De bijdrage aan lesmaterialen van de Kringloopwinkel wordt evenredig verdeeld over alle ECD’s.

Dankzij Vintage and More

Lisette Stok

Liesbeth’s hartverwarmende en enthousiaste inzet hebben al zoveel goeds gebracht voor de kinderen die haar projecten bezoeken. Ik ben erg blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Water is zo essentieel. Voor ons ondenkbaar dat water niet voorhanden is! Dankzij Liesbeth’s inzet is er nu water op school. Ik denk dat onderwijs de sleutel is tot verbetering van de levenskwaliteit van ons allemaal en het bewustzijn vergroot met hoe we met elkaar en de aarde omgaan.

De financiële ondersteuning van Lisette Stok – Koch heeft het mogelijk gemaakt dat er voor de IMENA ECD in Rilima en de KABUKUBA ECD in Juru een watertap met stromend water is gerealiseerd.
Elke dag weer voor élk kind water!!

Dankzij Lisette Stok-Koch
Dankzij Lisette Stok-Koch

Stichting Noodweer

In 2006 zijn mijn vrouw Elke en ik als vrijwilliger naar Ghana geweest. We hebben daar drie maanden voor de klas gestaan in Wulanyilli, een klein dorpje in het noorden van Ghana. Ook wij liepen daar tegen het probleem aan dat er nauwelijks materiaal aanwezig was en dat de ervaring ontbrak om van een paar kraaltjes een rekenles te maken.
Omdat ik werkzaam ben als striptekenaar zijn wij toen maar aan de slag gegaan om ons eigen lesmateriaal te maken. Dat begon heel eenvoudig met de kinderen op school de woorden Apple, Ape, Ant, Ax, Arm en Art te leren. De dag daarna leerden we ze zes woorden met de letter B enzovoorts. Na 26 dagen kenden de kinderen het alfabet en konden ze wat simpele woordjes in het Engels lezen. Heel bijzonder om mee te maken!
Vervolgens hebben we hun woordenschat uitgebreid met enkele belangrijke werkwoorden, de voorzetsels, kleuren en vormen. Toen zaten onze drie maanden er bijna op. We hadden de kinderen leren lezen, alleen… er was helemaal niets te lezen in het dorp!
In de laatste week is toen het idee ontstaan om met de 200 woorden die de kinderen geleerd hadden verhaaltjes te gaan maken. Dat resulteerde in vijf boekjes over Cat & Dog. Die hebben we op onze laatste schooldag uitgedeeld en nog steeds leren kinderen in Wulanyilli hiermee lezen.
Terug in Nederland heeft deze serie een vervolg gekregen. Inmiddels zijn er nog zes nieuwe leesboekjes verschenen, een kwartetspel gemaakt en wordt er gewerkt aan vertalingen in onder andere het Frans, Kinyarwanda en zes lokale Ghanese talen. De ‘apple’ waarmee het begon, is uitgegroeid tot een appelboom.

Wij doneren graag ook alle boekjes en spelmaterialen over Cat & Dog in de Engelse, Franse en Rwandese taal aan alle ECD’s van Wings of a Brighter Future.

Materialen Stichting Noodweer
Dankzij Stichting Noodweer

Stichting Overal

Stichting Overal in Nijmegen ondersteunt projecten met een emancipatoire en educatieve doelstelling. Deze Stichting ondersteunt het onderwijsproject van Wings of a Brighter Future omdat het kinderen in Rwanda betere kansen biedt om hun toekomst zelf vorm te geven.
Goed voorbereid naar school: “Early Childhood Development centers”. Een project van “Wings of a Brighter Future” in Rwanda.
In Rwanda start het onderwijs op 6 jarige leeftijd en is gratis. Maar de kinderen maken een veel betere kans als ze voor hun 6e jaar al worden voorbereid op dat onderwijs. Dat geldt des te meer voor armere kinderen of kinderen zonder ouders, die anders veelal met een achterstand beginnen en daardoor later vaak uitvallen. De organisatie “Wings of a Brighter Future” bouwt daarom “Early Childhood Development centers”, waar deze kinderen worden voorbereid op het verdere onderwijs en waar hun eventuele leerachterstand wordt weggewerkt. Het concept van het ECD heeft zich inmiddels al bewezen, gezien de goede resultaten van de eerste centra die al een tijdje draaien. De ECD’s worden gebouwd en gerund in overleg met lokale bestuurders, ouders/oudercomités. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van sekse, ras, geloof of anderszins, alle kinderen kunnen meedoen. Ouders blijven mede verantwoordelijk en leveren ook zelf een bijdrage naar vermogen.

Stichting Overal ondersteunt met 6000 euro de bouw van deze centra.

De financiële ondersteuning van Stichting Overal is besteed aan het opknappen en inrichten van IMANZI ECD en INDATWA ECD in Kigali.

Projecten van Stichting Overal:


Stichting Overal

Wij gaan beginnen

Waarom wil café “Wij gaan beginnen” en eetcafé “Wij ook” dit prachtige onderwijsproject steunen?

Het enthousiasme en de inzet waarmee de mensen maar voorál Liesbeth van Wings of a Brighter Future bezig zijn om de kansarme kinderen in Rwanda naar school te krijgen verdient zeker ónze steun!

Je kunt niet vroeg genoeg met onderwijs beginnen!

Stichting Overal

Meine

“Hallo juf Liesbeth,

Met Koningsdag heb ik geld ingezameld door armbandjes te maken en te verkopen, ook heb ik van hout sleutelhangers gemaakt en die konden mensen kopen en dan maakte ik er met een brander hun naam erop. Ik heb van tevoren besloten om de helft van de opbrengst aan Wings of a Brighter Future te geven. Ik vind het namelijk belangrijk dat kinderen over de hele wereld naar school kunnen gaan. Van het geld dat ik verdiend heb, ben ik samen met mijn moeder schoolspullen en speelgoed gaan kopen. Zodat de kinderen bij u op school met plezier naar school kunnen.

In de bijlage heb ik een foto van mijzelf gedaan.

Wist u dat ik trouwens weer voorlees kampioen ben geworden op school, ik hoop dat ik dit ook weer van Grave mag worden.

Groetjes Meine Gorselink.”

Meine

Particulieren

Naast de genoemde donaties van bedrijven en organisaties hebben ook veel particulieren een financiële bijdrage geleverd of hun deskundigheid ingezet voor dit onderwijsproject.

Maken van lesmaterialen en opbergzakken voor deze lesmaterialen.
Zoeken naar oplossingen voor transport van alle materialen van Nederland naar Rwanda.
Mensen hebben ook al lesmaterialen per post naar Rwanda gestuurd.
Een overschot aan lesmaterialen is gedoneerd door bibliotheken en enkele basisscholen.
Veel particulieren brengen lesmaterialen voor de kinderen in Rwanda.
Het bouwen van een website en het schrijven van teksten voor deze website.
Het aanleveren van drukbestanden voor visitekaartjes en ansichtkaarten.
Een vrijwillige bijdrage van deelnemers aan een natuurexcursie, de opbrengst van een nagerechtenactie van een eetcafé, de opbrengst van een emballageactie in een supermarkt kwamen het onderwijsproject ten goede.
Jonge kinderen die spontaan een actie organiseren om geld in te zamelen.
Diverse ondernemers hebben materialen of financiën geschonken.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, te veel om op te noemen…

Het bestuur van Wings of a Brighter Future bedankt iedereen voor inzet en bijdrage! Fantastisch!!!