Bugesera district in het oosten van Rwanda heeft nog weinig onderwijsvoorzieningen. Veel kinderen, jong en oud, lopen nog rond op straat. Ook hier heerst nog grote armoede.

ECD Ukwizera is een 4-klassig schoolgebouw waar nu 2 caregivers, een schoonmaakster en conciërge dagelijks aan het werk zijn. Men is op zoek naar een derde caregiver.

Een oudercomité is nauw betrokken bij het schoolgebeuren.  Ouders bieden hun hulp aan voor het maken van opbergschappen want ook deze ECD krijgt volop nieuwe lesmaterialen. Op dit moment is er nagenoeg nog niets waar caregivers en kinderen wat mee kunnen doen. Er zijn 38 stoelen aanwezig maar lang niet genoeg om al die kinderen een eigen plekje te geven. De timmerman is al benaderd want deze ECD krijgt hulp: aanschaf van 45 stoelen en 14 tafels. De teamleider is razend enthousiast en blij dat zijn school spoedig hulp zal krijgen.

Kinderen zijn er in elk geval genoeg en die zullen graag naar deze school komen! In november 2019 telt deze school al 81 kinderen.